Monday, October 26, 2009

Alya (1 hari - 2 thn )

Posted by gdah at 11:15 PM 0 comments Links to this post
nie adalah koleksi gambar sulong anak aku NIK ALYA BATRISYIA dr umurnya 1hari hinggalah sekarang yg baru saja genap 2 tahun pada 29/9/2009 baru2 ni.


hari pertama
( nie di HUKM )

1minggu


1 bulan
( selepas rambutnya dicukur oleh anjannya )


5 bulan
( on the way blik penang dgn flight tgk paklong nikah )


6 bulan

8 bulan


11 bulan




1 tahun 4 bulan



1 tahun 11 bulan


2 tahun
( haa.... skrgni dah mula nak bergaya )




































Wednesday, October 21, 2009

mari kita ramai2 mencubanya

Posted by gdah at 7:50 AM 0 comments Links to this post
haa klu korang semua nak tau produk apa yg perlu kita cuba skrg ....maila ramai2 kita tgk....sblmtu aku nak crita skit pasai produk ni......
produk2 yg kat bawah ni merupakan produk2 daripada syarikat DCL (De Classic Life (M) Sdn Bhd)...klu en, cik, tuan n puan semua nak tau, syarikat DCL ni merupakan salah sebuah syarikat yang telah ditubuhkan oleh orang melayu kita sendiri iaitu Dato Stapa...

Kenapa aku perkenalkan brg2 nie???

1) untuk kecantikan dalaman dan luaran

2) sbb kawan aku dahpun menggunakannya dan ia betul2 berkesan...mukanya kini sentiasa lembab dan licin dan kulit menjadi cerah serta jerawat2nya kini dah tiada setelah menggunakan CLON CLENZ, NUAGE & Apple Gold

3) produknya pun taklah begitu mahal sepertimana produk2 lain

4) dikeluarkan oleh orang melayu kita sendiri dan sudah pasti ia dijamin halal


Mai kita qamai2 tgk fungsi setiap produk2 d bawah ni....



RM48.00
CLON CLENZ
usus yg tidak bersih dan bertoksid kesan daripada pengambilan pemakanan berasid dan bertoksid selama bertahun-tahun lamanya dan masalah pembuangan najis merupakan punca utama serangan pelbagai masalah kesihatan...Clon Clenz membantu melawaskan pembuangan air dan mencuci serta membina usus..digunakan secara tradisional untuk:
  • membersih dan membina usus
  • melawaskan pembuangan najis
  • melegakan sembelit
  • menurunkan berat badan
  • mengatasi stress
  • metabolisma rendah
  • penghadaman
  • paras hormon rendah

RM78.00
NUAGE
Amat berkesan membantu:
  • mengaktifkan dan membina sel awet muda
  • menghalus dan melembap kulit
  • memecahkan lemak dan mengawal bentuk badan
  • mencerahkan lebam bawah mata
  • mengatasi masalah jerawat dan jeragat akibat hormon tidak stabil serta masalah kulit
  • masalah pori-pori terbuka
  • masalah bibir mudah pecah
  • masalah kulit tangan, kaku dan kuku pecah
  • membuang toksid dalam tubuh di samping meningkatkan sistem imunisasi tubuh
  • mengawal,membina,membersih dan melancarkan perjalanan darah dan sesuai untuk hepatitis A dan B
  • membantu penghadaman dan membersih kolon/usus
  • membantu masalah kerap keguguran, haid yg tidak teratur, segugut dan melambatkan menopous
  • membantu masalah berak berdarah, ulser, gastrik, buasir, batu karang dan kencing tidak tus
  • menguatkan akar rambut dan mengatasi migrin
  • sesuai untuk jantung/ jantung berlubang dan kencing manis

RM 32.00
APPLE BAR



RM 398.00

APPLE GOLD
Set 5 dalam 1 (Apple Bar, UV Protection Cream, Moisturizer, Night cream, dan Facial Toner) yang dirumus khas dari bahan semulajadi mewah melalui teknologi Nano, amat halus dan berupaya meresap ke dalam kulit sepenuhnya. berkonsepkan buah epal hijau dengan ekstrak pati epal, bio-marin, aloe vera, serbuk mutiara dan pelbagai herba tradisional mewah serta berkualiti. bertindak sebagai agen pemutihan, memudarkan pegmentasi, menghilangkan tompok hitamserta mengekalkan kelembapan kulit wajah.
untuk hari nie aku cerita 3 produk saje...lain kali aku sambung produk lain lak...sebenarnya ada banyak lagi produk dr DCL nie...antara yg famous clon clenz, nuage, apple gold, bidadari, Q-she, ryilex, SA9 (serbuk pencuci), red guara cafe dan banyak lg laa...nanti aku cerita fungsi produk2 lain lak ye....kita jumpa di lain episod...:)

MESSAGE: Apa saja produk yang kita guna semuanya kita serah kepada Allah S.W.T kerana hanya Allah saja yang berhak menentukannya . kita sebagai hamba hanya perlu berusaha dan bertawakal...
sesiapa yg telahpun menjadi ahli DCL boleh mendapatkan brg2 dengan harga ahli daripada saya:)
segala pertanyaan bolehlah menghubungi Puan Najidah bt Salleh di talian 0129785478












































































Monday, October 19, 2009

Alya Semakin Bergaya

Posted by gdah at 7:35 AM 1 comments Links to this post
haaa harini aku nak crita pasal anak aku yang sulong ni...klu nak tau anak aku yang sulong ni skrg mmg kuat bergaya...musik lak nak M DAUD KIlLAU ja...tak dapat spek ala2 M.Daud Kilau.. asal dapat spek hitam mcm M Daud Kilau pun jadi la...dalam kereta abi buka ja muzik, dia kat belakang mulala berjoget sambil menyanyi...haa jgn main2 ngan anak aku ni...haiii Alya...Alya...takpala kecik2 ni dahla menyanyiye...nanti besaq mengaji lak tau....:)


masa ni nak kluaq p klinik amik ubat Aufa...mana tak begayanya sampai nak p klinik pun nak pakai spek hitam....


yang ni lak dalam lif kat umah aku



haaa ni dalam keta...masa ni la dia sedang khusyuk mendengar lagu yg dipasang oleh abinya...sebab tu la dia berdiri...duduk nanti tak dak feeling lak


ni lak nak tau dia wat apa???...agak2 korang apa yg Alya sedang wat skrg nie...
Nak tau kita tgk gambar dia yang kat bwh ni....



Alya sedang mencuci spek kesayangannya...hehehe:)


Haaa....barula terang skit

yg ni lak dia tiru gaya Pak Ndak nazmi....dia blajaq bab2 spek ni dr pak ndak diala...tu belum kursus bab rambut lagi...


Jumpa Lagi di Lain Waktu

ok...Bye


massage: sori kepada pembaca2 blog nie klu membuatkan pembaca2 boring n jemu dengan blog nie...yela asyik2 gmbar anak je takde ke benda lain yg nak diupdate kan....sebenarnya yang empunya blog tak tau nak update apa...dlm handphone nie pun banyak gmbar anakje...so update cerita anak je la...nak update kosong tanpa gambar tak best lak...lagipun gmbar anak nie tuk pengubat rindu tok n wan dia kat kg...hehehe ye ke tok n wan rindu.....

ok kita tunggu diwaktu yg akan dtg....yg empunya blog akan mempromosi barangan set kecantikan muka untuk pembaca blog semua....skrg dalam proses mengumpul maklumat....Kita Tungguuuuuuuuu...........


Sunday, October 18, 2009

aku dah mula pasang kaki

Posted by gdah at 12:21 PM 0 comments Links to this post

ummi Aufa rasa Aufa nak belajar berjalan la...sekarang aufa dah 10 bulan..Aufa dah tekad sebelum umur Aufa mencecah 1 tahun Aufa dah boleh berjalan...ummi tak caye ye...ummi tgk ye Aufa tunjukkan kat ummi


ummi tgk ye Aufa nak cube berjalan nii...

ha tgk ni ummi Aufa dah boleh berdiri dengan sendiri tanpa bantuan ummi kan..



jap ye ummi Aufa nak cube berjalan perlahan2....ummi tgk tau...


haa tgk ni ummi kan Aufa dah cakap Aufa dah boleh jalan skit2



hei kacau tulla bakul ni... ummi tlg angkat bakul ni jap.. Aufa nak pegang kerusi ni..




ummi Aufa dah penat la...esok Aufa belajar bejalan lagi ye...ummi tgkla tak lama lagi Aufa akan boleh berjalan gak...
ummi Aufa dah ngantukla...ummi tlg tukarkan baju Aufa..Aufa nak tdo dah ni..


Selamat malam Ummi....ZZZZzzzzzzzzz

Saturday, October 10, 2009

Happy birthday Alya

Posted by gdah at 9:46 AM 0 comments Links to this post
tanggal 29.9.2009 aku n famili menyambut hari lahir anakku yang sulong Nik Alya Batrisyia yang genap 2 tahun....
SELAMAT HARI LAHIR ALYA :)


ni kek yg my hubby beli masa sambut birthday Alya


Alya sedang membelek2 kek birthdaynya



Alya tak dapat nak potong kek disebabkan nampak makanan kesukaannya ( KFC )



alya macam tak percaya di kini dah masuk 2 tahun



Aufa sambut birthday kakaknya dengan memakai topeng mickey mouse
SEE YOU ALL AGAIN





















 

sweet family Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal